Jevents 2.x (Free Access)

 character inserted for second spaces

Discuss JEvents 2.x for Joomla 1.5-2.5 here - club members can use the special club forum for faster response times.
Forum rules
When requesting support please follow these steps:

1. Update all JEvents add on's first, via the Joomla! Updater
2. Copy and Paste the JEvents Support Information from the JEvents Control Panel.
3. If you get a 500 error OR white page, enable Maximum Error Reporting in Joomla! Global Config and visit the page again, this should give you a more detailed error and help us provide a prompt response.

Postby randyru » Mon Feb 11, 2013 5:25 pm

Greetings,

Here are my settings:
**********************************************
Joomla : 2.5.9
component_com_jevents : 2.2.8
module_mod_jevents_cal : 2.2.0
module_mod_jevents_filter : 2.2.0
module_mod_jevents_latest : 2.2.5
module_mod_jevents_legend : 2.2.3
plugin_editors_jce : 2.3.1
plugin_search_eventsearch : 2.2.0 (not enabled)
***********************************************
Recently, in my JEvents event creation, an  character inserted in place of a second space or when two paragraphs are entered (second space  )

My database is encoded UTF-8 (used Admin Tools to ensure this); I entered into my .htaccess file the line of code:
AddDefaultCharset UTF-8
Still no help.

Here is the resulting HTML:
Code: Select all
<p>This is a new event [enter p now]</p>
<p>This is a 2-line string with 2 sentences within a paragraph.Â&nbsp; 2 spaces before this sentence.</p>
<p>Â&nbsp;</p>
<p>Now a new line with 2 p's above.</p>


I do not have any problems with articles or other components.

This has also started to happen to another site running J!1.5.x and an older version of JEvents.

Any ideas?
Randy
randyru
Silver Members
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2012 12:40 pm

Postby Tonyp » Mon Feb 11, 2013 8:39 pm

Hello,

This is the way the page is translated it is still not classed as UTF-8.

It is picking up ISO-8859-1 as assumed for example.

You might find:

http://forum.joomla.org/viewtopic.php?t=174443

useful.

Regards
Tony
---------------------------------------
Feel free to PM me if you would like Custom Installs or Joomla! related work for a competitive quote.

User avatar
Tonyp
Team Staff
 
Posts: 23633
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:12 pm
Location: Isle of Man

Postby randyru » Mon Feb 11, 2013 11:01 pm

Hey Tony,

Thanks for the quick reply. I think I have found the culprit...sort of. However, I believe there might be some disconnect with JEvents in the J! translation area and php 5.4.

I found this J! bug report:
http://joomlacode.org/gf/project/joomla/tracker/?action=TrackerItemEdit&tracker_item_id=29944

Now the rest of my site is working fine with no filtering of the &nbsp; to A...it only happens in JEvents.

I have rolled back my version of php to 5.3 from 5.4 and that has eliminated the problem. Only a temp solution though.

Comments?
Randy
randyru
Silver Members
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2012 12:40 pm

Postby Tonyp » Tue Feb 12, 2013 7:56 am

Help Randy,

Ahh php5.4 that is/was still experimental last time I looked. And you should stay on 5.3.

5.4 has deprecated a lot of features and we are yet to test under 5.4
---------------------------------------
Feel free to PM me if you would like Custom Installs or Joomla! related work for a competitive quote.

User avatar
Tonyp
Team Staff
 
Posts: 23633
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:12 pm
Location: Isle of Man

Postby randyru » Tue Feb 12, 2013 1:34 pm

Tony,

php 5.4 has been out for about a year...I would have thought that version would be stable by now -- and integrated into J! components by now.

Ha, live and learn!

Thanks for your help & keep up the good work.

Randy
randyru
Silver Members
 
Posts: 13
Joined: Tue Jul 17, 2012 12:40 pm

Postby Tonyp » Tue Feb 12, 2013 8:04 pm

Hi Randy,

You are very correct it has. But in the last few months been classed as stable.

This is a very new version really. And in the up coming months we will likely be doing tests on 5.4.

Many thanks
Tony
---------------------------------------
Feel free to PM me if you would like Custom Installs or Joomla! related work for a competitive quote.

User avatar
Tonyp
Team Staff
 
Posts: 23633
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:12 pm
Location: Isle of Man

Postby bweb » Sun Jun 23, 2013 8:07 pm

providing you have access to the joomla code, the following will solve the problem:

edit /var/www/joomla/libraries/joomla/filter/input.php

on line 655 replace
$trans_tbl = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES);
with

$trans_tbl = get_html_translation_table(HTML_ENTITIES, ENT_COMPAT,
'ISO-8859-1');

as per http://joomlacode.org/gf/project/joomla ... m_id=29944
bweb
 
Posts: 4
Joined: Sun Jun 23, 2013 7:07 pm

Postby Tonyp » Mon Jun 24, 2013 7:24 pm

Thank you! I will take a look later this week :)
---------------------------------------
Feel free to PM me if you would like Custom Installs or Joomla! related work for a competitive quote.

User avatar
Tonyp
Team Staff
 
Posts: 23633
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:12 pm
Location: Isle of Man

Postby radiohead » Thu Dec 26, 2013 7:36 pm

Wow thank you for posting this. I have been pasting and repasting blocks of text into MySQL all morning, switching character sets on the site and in the database, it has been a nightmare. thanks you guys are a big help!
radiohead
 
Posts: 2
Joined: Thu Dec 26, 2013 7:32 pm

Postby Tonyp » Thu Dec 26, 2013 8:07 pm

I bet!

You are very welcome.

I have a little PHP script if you want it which loads your Joomla database details and allows you to do a global search and replace.

Thanks
Tony
---------------------------------------
Feel free to PM me if you would like Custom Installs or Joomla! related work for a competitive quote.

User avatar
Tonyp
Team Staff
 
Posts: 23633
Joined: Tue Oct 12, 2010 9:12 pm
Location: Isle of Man


Return to Jevents 2.x (Free Access)

  • Who is online
  • View new posts
  • View unanswered posts
  • In total there are 2 users online :: 2 registered and 0 hidden (based on users active over the past 5 minutes)
  • Most users ever online was 94 on Tue Sep 01, 2009 12:33 am
  • Users browsing this forum: Google [Bot], Yahoo [Bot]